català | castellano | english

MOTS DE VI
VI, MÚSICA, LITERATURA, ART: UN RELAT MULTISENSORIAL DEL MÓN DEL VI AL PRIORAT


Els propers dies, dissabte 5 i diumenge 6 de maig en el marc de la 17a Fira del Vi de Falset es farà la presentació definitiva del projecte MOTS DE VI al Castell del Vi de Falset. La inauguració es durà a terme el dissabte dia 5 de maig a les 12,30 h

El projecte pretén ser un relat multisensorial del món del vi al Priorat on s'intenta "explicar" poèticament un "moment de vi" a través de diverses disciplines artístiques que utilitzen diferents canals sensorials per comunicar-se. MOTS DE VI ha reunit quatre artistes de la comarca del Priorat i de fora per tal d'investigar conjuntament aquestes possibilitats expressives.

MOTS DE VI uneix el món de l'art i el sector productiu del vi de la comarca del Priorat, tot ressaltant el seu alt contingut de creativitat.

16 cellers de la Comarca del Priorat aporten cadascú, un dels seus vins per tal que serveixin d'inspiració a diverses disciplines artístiques. Així doncs, de cada vi s'ha fet un relat (en prosa o en vers), una il•lustració i una melodia.

L'Agustí Masip ha realitzat els poemes i en Gabriel Pena els relats en prosa. Josep Barjuan ha fet les il•lustracions utilitzant, com a pigment, els mateixos vins. Gerard Marsal ha composat les melodies.

Literatura, arts visuals i música ens arriben a través dels sentits de la vista i de la oïda; el procés culmina amb el tast dels vins, que han inspirat les altres aportacions artístiques, que a través del gust i de l'olfacte tancaran el cicle sensorial da cada relat.

Els cellers col•laboradors en aquest projecte són:

CELLER EL MASROIG
LLICORELLA VINS
RONADELLES
CLOS MOGADOR
MAS DE L'ABUNDÀNCIA
CELLER DE CAPÇANES
COCA I FITÓ
ACÚSTIC CELLER
DOMINI DE LA CARTOIXA
TERRES DE VIDALBA
ÀLVARO PALACIOS
BURGOS–PORTA
COOPERATIVA FALSET MARÇÀ
MAS MARTINET
VENUS LA UNIVERSAL
CELLERS SANT RAFEL

Una vegada inaugurada l'exposició dels treballs resultants d'aquesta iniciativa, es faran quatre sessions de tasts multisensorials dels vins de les dues denominacions d'origen (DOQ Priorat o DO Montsant) dels celler que han col•laborat en MOTS DE VI.

Cada Tast multisensorial (de tres o quatre vins per sessió) se realitzarà gaudint de la música en directe que Gerard Marsal ha composat exclusivament per a cada vi, sentint els poemes o relats de l'Agustí Masip o del Gabriel Pena que han escrit inspirant-se en el vi i contemplant la il•lustració que Josep Barjuan ha realitzat utilitzant com a pigment el mateix vi inspirador.

Es tracta d'impregnar-se de les sensacions sensorials que evoca i ens transmet cadascú dels vins que tastem. Gust, olfacte, vista i oïda seran els receptors d'aquests tast multisensorial.

Fem parlar el vi amb els llenguatges d'altres disciplines artístiques; amb altres mots; MOTS DE VI

Les places son limitades i caldrà fer les inscripcions amb anterioritat en el punt d'informació de la Fira del Vi.

www.artivi.cat

© 2010 Art i vi. Tots els drets reservats. Created by Dortoka disseny