Darrere el reviscolar de la cultura del vi al Priorat, hi ha la gent.
El projecte LES CARES DEL VI vol retre homenatge a aquestes persones anònimes que han fet possible aquest miracle.

El Centre Quim Soler, la literatura i el vi, i Josep Barjuan, com a continuïtat del projecte “Terra i vi” que l’any 2009 es va presentar a la Fira del Vi de Falset, fa un pas més en l’objectiu de plasmar en el treball artístic els elements de la cultura del vi que en la dinàmica dels darrers anys han estat determinants en la vida i evolució del Priorat amb el projecte intitulat LES CARES DEL VI.

Aquest projecte vol posar imatges i paraules a la realitat i l’esforç de tota la gent, la majoria de manera anònima, que han fet possible aquesta transformació que ha comportat que la realitat del Priorat s'associï a qualitat, superació, promoció i il·lusió. Són imatges reals de persones que han col·laborat en aquest procés enriquidor i amb aquest treball volem, en certa manera, homenatjar-les i fer-les visibles en l’àmbit de la cultura.

LES CARES DEL VI se centra en una exposició, de caràcter itinerant, el contingut de la qual el formen vint dibuixos i deu textos literaris. La primera exposició es va fer durant la 15a Fira del Vi de Falset el maig de 2010.

Els dibuixos són de persones, homes i dones, que han dedicat i dediquen el seu esforç al món del vi, en tots els seus camps: pagesos, (en actiu o ja retirats) enòlegs, cooperativistes, treballadors, comercials, etc, que conformen l’ampli ventall de les feines relacionades amb el vi. En tots els dibuixos s’ha utilitzat el vi de les DOQ Priorat i DO Montsant com a part important de la composició. Tots els dibuixos són obra de Josep Barjuan.

Els textos literaris (prosa, poesia, prosa poètica...) són el contrapunt i complement a les imatges, amb la finalitat d’ampliar i completar el lligam entre les persones i tot el seu món, amb la terra que treballen i els treballa i, en definitiva, els identifica. Els autors dels textos han estat: Pere Audí, Jordi Coca, Fede Cortés, Agustí Masip i Vidal, Maria-Antònia Oliver, Toni Orensanz, Maria Mercè Roca, Màrius Serra, Emili Teixidor, Roser Vernet Anguera. El pórtic de l’edició numerada i signada ha estat a càrrec d’Oriol Izquierdo.

© 2010 Art i vi. Tots els drets reservats. Created by Dortoka disseny